среда, 21 февраля 2018 г.

Фестиваль лимонів в Ментоні (з 17 лютого по 4 березня)

      Вже понад 80 років у місті Ментон, розташованому на півдні Франції, проходить надзвичайне свято — день лимонів в Ментоні. У свята багата історія. Почнемо з того, що лимон — це символ Ментону. Міська легенда свідчить, що місто виникло на тому місці, де Єва закопала в райському саду лимон. Унікальний клімат дозволяє збирати тут три врожаю цитрусових в рік. Закінчення збору самого великого врожаю лимонів і покликане ознаменувати це свято.
       Фестиваль лимонів в Ментоні  проходить у вигляді створення незвичайного лимонного світу. Більше ста тисяч тон цитрусових привозяться в місто, і з них виростають величезні скульптури і навіть цілі комплекси. З цитрусових викладають персонажів казок в людський зріст і вище; архітектурні споруди; роблять феєричні інсталяції.

       Все місто в дні свята перетворюється в один великий балаган, в якому виступають клоуни, танцюристи, циркачі, артисти. Музика лине звідусіль і не змовкає навіть вночі.
            Свято лимонів в Ментоні супроводжується традиційними костюмованими ходами, під час яких величезні інсталяції з цитрусових проїжджають під музику і співи головними вулицями міста.
      Фестиваль лимонів у Франції — грандіозна подія, поряд з карнавалом в Ніцці, його щорічно відвідують сотні тисяч туристів.
      Завершується фестиваль парадом феєрверків, які міріадами зірок вибухають над Рів'єрою.



Комментариев нет:

Отправить комментарий