понедельник, 12 февраля 2018 г.

День святого Валентина

В Україні – це свято всіх закоханих. У цей романтичний день ми ділимося своєю любов'ю, робимо один одному тематичні подарунки і зізнаємося в своїх почуттях. Але в різних країнах склалися різні традиції святкування 14 лютого.


У Франції День Валентина вважається вельми значущою датою для закоханих пар. У цей день французи особливо ретельно підходять до вибору подарунків. Традиційно у Франції прийнято дарувати своїй половинці білизну, "щасливі" лотерейні квитки, штучні квіти та навіть ковбасу, яка обов'язково повинна бути нарізана у формі серця.

В Англії існувало повір’я, за яким перший мужчина, що його зустрічала дівчина 14 лютого, повинен був стати її Валентином — хоче вона цього чи ні. Але дівчата знайшли вихід із ситуації: цього дня вони гуляли з зав’язаними очима. Зараз популярними подарунками на 14 лютого у Великобританії вважаються солодощі у вигляді сердець, м'які іграшки, особливо улюблені в Британії ведмежата Teddy, і, звичайно, незмінні листівки-валентинки.

У Німеччині Валентин вважається святим покровителем не закоханих, а психічно хворих. На честь свята німці прикрашають психіатричні лікарні червоними стрічками, в каплицях проводять спеціальне богослужіння.

Комментариев нет:

Отправить комментарий