четверг, 21 марта 2019 г.

21 березня Німеччина святкує День народження Баха

       Музичним еталоном німецької якості по праву вважається Йоганн Себастьян Бах. Композитор написав понад тисячу творів у всіх музичних жанрах за винятком опери, не мав собі рівних у поліфонії та був першим в органному виконаннію.

      Йоганн Себастьян Бах народився 21 березня 1685 року (за старим Юліанським календарем) у тюрінзькому місті Ейзенах, Німеччина. Йоганн рано втратив батьків, і ложкою меду в дьогті сирітства стала музика. У 1703 році, закінчивши гімназію в Люнебурзі, Йоганн Бах влаштувався придворним музикантом у капелу герцога Йоганна Ернста. Бах грав на скрипці півроку та отримав першу популярність, як виконавець. Але незабаром Йоганну Себастьяну набридло і він кинув це заради того, щоб стати придворним органістом у церкві Святого Боніфація в місті Арнштадте. Звідси і почалася професійна кар'єра композитора.

       Крім тисячі довершених музичних творів, Бах зробив дещо революційне в тогочасному хоровому співі. Саме завдяки йому в храмах уперше зазвучали жіночі голоси – раніше співати дозволялося лише чоловікам. Першою жінкою, яка виконала свою партію в церковному хорі, стала дружина Баха, Марія Барбара.

       Попри успіх у музичній кар’єрі, в особистому житті композитора трагедії відбувалися одна за одною. З 20 дітей у родині Баха вижило лише дев’ятеро. Четверо з них продовжили справу батька і стали відомими композиторами.

Далі читайте тут https://projects.platfor.ma/simvoli-nimechchini/

Комментариев нет:

Отправить комментарий