понедельник, 28 мая 2018 г.

У кого які канікули?
Великобританія.
Школярі закінчують навчання наприкінці травня. Щоправда, фіксованої дати немає – вчаться до понеділка останнього травневого тижня. А буде це 25 чи 30 число, залежить від фарту. Розпочинається навчання на початку вересня. Однак великодні й різдвяні канікули тривають аж по 14 днів. У приватних школах літні канікули можуть починатись аж у липні, бо протягом навчального року у школярів є додаткові канікули Half-term.

Німеччина.
Тут немає єдиної системи. У кожній федеральній землі – свої правила. Наприклад, якщо в Гессені діти відпочивають з 23 червня по 1 серпня, то у Бремені їх відпускають з 10 липня по 20 серпня. Практичні німці зробили це для того, аби зменшити затори на автошляхах у південному напрямку й уникнути дефіциту квитків під час літніх канікул.


Франція.
Канікули на батьківщині мушкетерів тривають від початку липня до вересня,школярі відпочивають лише два місяці. Хоча кількість шкільних днів на рік у Франції порівняно мала – 162дні. Канікули між триместрами варіюються в датах, згідно з туристичними сезонами трьох французьких зон А,В і С.




Комментариев нет:

Отправить комментарий