суббота, 18 марта 2017 г.

 
Березневі свята в Об'єднаному Королівстві

17 березня – День Святого Патрика (St. Patrick's Day)
День заступника Ірландії. На відміну від жителів інших країн Об'єднаного Королівства, ірландці дуже активно відзначають день Святого Патрика. Він святкується не лише в самій Ірландії, але і скрізь, де є хоч якесь скупчення цього веселого народу. Наприклад, у Нью-Йорку цього дня проводиться парад.

Кінець березня – День матері (Mother's Day)
За вікторіанських часів дітей посилали працювати далеко від домівки в ранньому віці, а кошти, зароблені ними, пересилали в сімейний бюджет. Один день у рік дітям дозволялося провести вдома разом з батьками. Вони приносили матерям (і бабусям) невеликі подарунки, наприклад, букетики квітів або свіжі яйця. Тепер у цей день діти дарують матерям і бабусям букетики квітів і виконують за них всю домашню роботу.



Щорічний книжковий ярмарок в Німеччині

Лейпцизький книжковий ярмарок (Leipziger Buchmesse) — другий за величиною книжковий ярмарок в світі.

      Лейпцизький книжковий ярмарок вперше відкрилася в 17 столітті, а до 18 століття місто перетворилося на центр букіністичної торгівлі Німеччини. Ярмарок щорічно проходить в середині березня в німецькому місті Лейпциг і триває 4 дні.
      На ярмарку численні видавці з Німеччини та інших країн світу представляють літературу різного роду, шкільні підручники, газети і журнали, календарі, художні альбоми, аудіокниги. Одних тільки компаній, що спеціалізуються на випуску дитячої літератури, на цьому заході можна нарахувати близько чотирьохсот.
      Відвідувачі виставки можуть не тільки придбати книги та іншу друковану продукцію, але й побувати на лекціях, дискусіях, зустрітися з письменниками та художниками, побачити церемонію нагородження кращих видавців і авторів. Вартість вхідного квитка на всі дні роботи виставки, як правило, не перевищує 20 євро.   

Книжковий ярмарок традиційно проводиться спільно з весняним літературним фестивалем «Лейпцизькі читання». Кожен рік ця подія збирає десятки тисяч шанувальників художнього слова.

Комментариев нет:

Отправить комментарий