пятница, 11 января 2019 г.

 11 січня - Всесвітній День "дякую"

       Всесвітній день "дякую", який покликаний нагадати людям про цінність хороших манер, заснований за ініціативи ЮНЕСКО і ООН. Вперше вислів "дякую" зафіксовано у словнику-розмовнику, виданому в Парижі в 1586 році. Міжнародний день дякую у багатьох країнах святкують з великим розмахом, проводячи ярмарки, влаштовуючи освітні акції, конкурси і безліч інших розважальних заходів. В освітніх установах говорять про важливість дякувати близьким, розповідають про культурні традиції, етику, а також гарні манери. Крім того, у Всесвітній день дякую проводять благодійні акції, на яких збирають кошти для нужденних. У цей день люди говорять один одному теплі слова і обмінюються листівками, висловлюючи свою ввічливість і подяку.

Кілька способів подякувати англійською
Thank you – універсальна фраза на всі випадки життя, ступінь вашої вдячності в даному випадку можна виразити за допомогою інтонації.
Thanks – це неформальний варіант подякувати в тих випадках, коли, Ви отримали якусь дрібну послугу або спілкуєтесь в компанії близьких друзів та не хочете здатися неввічливою людиною, тоді і можна використовувати цей скорочений варіант сказати «Дякую».
Cheers – ще один неформальний спосіб подякувати комусь, який часто використовують в британці. 
Thank you very much,Thanks a lot, Thank you so much. –  вживають у випадках, коли ми хочемо подякувати комусь трохи сильніше за якусь реальну послугу. 
Thanks a bunch – це ще один неформальний варіант виразити вдячність, і хоч він має переклад дослівно, як “купа подяк“, але іноді він може використовуватися, як саркастична форма у відповідь на недоброзичливість або, як відмова від допомоги.
Much obliged має переклад, як “вельми вдячний“, це дуже офіційне вираження подяки за те, що хтось зробив для вас.
I’d like to thank …З таким твердженням починають дякувати видатні люди в формальних зверненнях
Many thanks – офіційний спосіб сказати «дякую», який використовується в електронних і звичайних листах.

Кілька способів подякувати німецькою.
besten Dank,vielen Dank – дуже дякую
danke –  дякую, спасибi, спасибі
danke schön, danke sehr, danke vielmals – велике спасибі, дякую, спасибi, щиро дякую

Комментариев нет:

Отправить комментарий